Hij en Zij gedichten

Na het overlijden van Ruud, mijn man, op 2 maart 2019 heb ik zijn gedichten gevonden. Allemaal A4 tjes in een mapje. Ik wist dat ze er waren want hij had er vaak over verteld maar hij wilde er nooit 1 voorlezen. Nu ik ze gevonden heb snap ik dat ook want het zijn best deprimerende gedichten vanuit een periode dat zijn relatie met de partner voor mij op losse schroeven stond. En wat moet ik met gedichten die niet eens over mij gaan?

In eerste instantie was ik boos, waarom wordt ik achtergelaten met niks dan alleen een stapeltje k*t gedichten. Tot het moment dat ik weer in contact kwam met een vriendin die zei "Hij heeft je iets nagelaten waar je iets mee moet doen". Toen ik zo met die gedichten ging zitten kwam het idee in mij op om op ieder gedicht een soort van antwoord gedicht te schrijven over hetzelfde onderwerp. Ik heb het Hij en Zij gedichten genoemd.

Het was heerlijk voor mij om via die gedichten een deel van mijn rouwverwerking te doen. 

In de HIJ gedichten lees je over emoties en gedachten die in een negatieve spiraal zitten, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. In de ZIJ gedichten neem ik je mee in mijn emoties en gedachten die deze HIJ gedichten in mij opriepen en in het proces van rouw waar ik begin 2020 in zat. Het is mijn persoonlijke proces waar ik je in meeneem, en toch voelt het voor mij goed om het zichtbaar te maken voor iedereen die het wil lezen en doorvoelen.

Het laatste hij en zij gedicht op deze pagina, is het begin van de hele reeks gedichten. Ik heb deze als eerste online gezet waardoor het onderaan terecht is gekomen.

Hij en Zij gedichten