Doe ff normaal!

Wat is het nieuwe normaal?
Het heeft alles met normen en waarden te maken, en die zitten er vaak al zo lang ingesleten. 

Merk bij veel mensen de angst voor het nieuwe, het onbekende, het te kort aan voeding of geld, en ook het mogelijk afscheid moeten nemen van een dierbare.
Vandaag was ik getuige van een woordenwisseling waarin heftige dingen werden gezegd. Blijkbaar is het normaal om de angst die iemand voelt, op een ander af te reageren in plaats van met jezelf aan de slag te gaan. Alles onder controle te willen houden, terwijl er geen houden aan is. Stop met het emotioneel terug slaan van oog om oog en tand om tand. Neem de verantwoording voor je eigen gevoel. Alleen op die manier komen we tot een nieuw normaal. Het mag allemaal wat transparanter, meer duidelijk zonder er omheen te draaien.

Het nieuwe normaal, klinkt goed. Elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte geven. Dat zal best voor veel mensen een zware dobber zijn.
Ik weet hoe het voelt om letterlijk en figuurlijk in mijn ruimte beperkt te worden en alles kwijt te raken. Ben ik daardoor minder gelukkig? Nee, ik ben juist meer gelukkig omdat ik me ondersteund voel en gedragen, meer verbonden met de mensen om mij heen. 
Eigenlijk loop ik een jaar vooruit op deze crisis. Er is niemand die tegen mij kan zeggen dat ik niet weet hoe het is om alles kwijt te raken. Ik zit in een real life workshop, zo voelt het. Alles wat ik geleerd heb kan ik nu in de praktijk brengen. Ik ben failliet, en er zullen de komende tijd vast veel mensen met dit bijltje moeten hakken. Het is geen schande. Je bent met al je passie en vertrouwen de uitdaging aangegaan, en ja het kan ook mislukken. Dat is het risico wat je neemt.
Bij mij is het niet mijn praktijk die failliet is gegaan. Ik ben persoonlijk failliet verklaard door een hele goede vriend, ik gaf hem mijn vertrouwen toen hij mij op mijn hart drukte dat dit de beste oplossing was voor iedereen.

Slachtoffer zijn is een keuze. Hoe moeilijk ook, ik heb er bewust voor gekozen om geen slachtoffer te willen zijn. Natuurlijk is daar af en toe de valkuil en huil ik ook op de momenten waarop het gemis extra aangeraakt word. De realiteit is dat ik daar niks mee verander omdat ik nu leef.

Mede door heel veel liefdevolle mensen om mij heen heb ik vertrouwen in mezelf en heb mezelf weer opgericht, op zoek naar mijn nieuwe normaal.

Wordt vervolgd . . .


 

Datum publicatie: Apr 9, 2020

Gedichten - Blog

Doe ff normaal!