Angst - Liefde en Relaties

Sexual Grounding Therapie
Vanuit mijn opleiding Sexual Grounding Therapie, individuele therapie en later met mijn partner de training voor koppels bij Willem Poppeliers (de grondlegger van Sexual Grounding) heb ik veel geleerd over seksualiteit en relaties.

Angst heeft een negatief effect op een liefdevolle relatie, eigenlijk in alle relaties.
Angst als kind om buiten gesloten te worden zorgt ervoor dat je je op een bepaalde manier hebt aangepast en zo is jouw overlevingsmechanisme geboren.
Op moeilijke momenten in je leven val je vaak automatisch terug in dit overlevingsmechanisme. Het is een oud en ingesleten patroon, en daarom is het ook best lastig om uit je overlevingsmechanisme  te stappen.

Bewustwording en inzicht
Door bewustwording en inzicht in jouw vaak onbewuste patronen kan je deze transformeren. Dit is een proces van vallen en weer opstaan. 

Een verlangen
Het is een innerlijk gevoel van willen groeien en het verlangen om oude patronen los te laten. Vaak zie je de rode draad in je leven en je vraagt je af waarom het jou toch iedere keer weer gebeurt. Je voelt je het slachtoffer en besluit dat het tijd is om die vicieuze cirkel te doorbreken.
Daar is lef voor nodig en iemand die een stukje samen met jou mee loopt om het overzicht het bewaren en je te stimuleren en ondersteunen wanneer het moeilijk wordt.

Het doel
Het doel voor ogen houden, wat wil je WEL in jouw leven.
Vaak zijn we gefocust op alles wat we niet willen. Ongemerkt gaan je gedachten vaak naar de dingen die je niet wilt uit angst voor herhaling. Deze gedachten zorgen ervoor dat je juist in je oude patroon blijft hangen.

Angst - Liefde en Relaties 
Dit is een training die ik jaren geleden zelf ontwikkeld heb. 
Het opmerkelijke feit is dat mensen zich vaak veiliger voelen bij de angst, en is liefde iets wat lastig ontvangen kan worden. We denken dat er een addertje onder het gras zit. Dit komt vanuit je opvoeding. Uitspraken als: “Als je dit niet doet dan vind ik je niet lief” of “We gaan iets leuks doen als jij dit of dat hebt gedaan” enz. Zo ontstaat het onderhandelen over de liefde.

Liefde is nou juist iets waar niet over te onderhandelen valt. Liefde is. 
Wanneer er iets gegeven wordt vanuit een liefdevol hart dan is daar geen verlangen dat je daar iets voor terug moet doen.


 

Datum publicatie: okt. 8, 2021

Gedichten - Blog

Angst - Liefde en Relaties