Een blije dag

Met een glimlach op mijn gezicht word ik wakker. Ben zo blij dat mijn spontane actie van twee dagen geleden nu al geslaagd is. Een van mijn beste vriendinnen is IC verpleegkundige en ik merkte aan haar dat ze er een beetje doorheen zat. In mijn netwerk heb ik toen een oproep gedaan om haar een kaartje te sturen. Massaal zijn ze in de pen geklommen en hebben meelevende en ondersteunende woorden woorden naar haar gestuurd. Toen zij gisteravond moe thuis kwam na een twaalfuur dienst lag er al post op haar te wachten. Allemaal kaarten van mensen die zij niet kent, maar die zo meeleven en voelen, het heeft haar geraakt en voelt zich gesteund.

Vandaag was ook de dag dat de verificatievergadering gepland stond om mijn faillissement af te ronden, maar die was afgezegd door de crisis. Nu krijg ik net een mail dat deze vergadering toch binnenkort plaats zal vinden in een aangepaste vorm. Oh ik ben zo blij. Kan het idee nog niet bevatten hoe het voelt om straks weer vrij te zijn van alle last die er op mijn schouders rust. Na vierenhalf jaar wordt het dan eindelijk afgerond. 
Eindelijk het verleden achter me laten waar het thuis hoort, en dan lichter door het leven gaan richting de toekomst. Voelt alsof ik weer helemaal vanuit mijn wortels mezelf op moet richten. Vanuit mijn fundament.

En er waren nog meer blije moment vandaag, bakje tomatensoep, een lieve kaart voor oma Miek op de trap, de scones van mijn zoon, een aantal mooie gesprekken. Eigenlijk teveel om allemaal op te noemen. Voel me gezegend en gesteund door de vele liefdevolle mensen om mij heen. 

Zo voor nu ga ik lekker slapen, morgen weer een nieuwe dag. Maak er iets moois van, ik ga er in ieder geval mijn best voor doen.

Wordt vervolgd . . .


 

Datum publicatie: Apr 3, 2020

Gedichten - Blog

Een blije dag